Sezam czarny (jap. Irigoma Kuro) ma wyraźniejszy od sezamu białego (jap. Irigoma Shiro) lekko słodki, orzechowy smak. Sezam jest bardzo bogaty w zdrowe wielonienasycone tłuszcze (48% zawartości), zawiera także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Sezamu używa się do dekorowania i przyprawiania sałatek, dań z ryb, drobiu, mięsa i makaronów. Jest składnikiem sosów i dresingów. Jak często stosowanym elementem dekoracyjnym i smakowym do sushi. Czarny sezam używa się także do wyrobu azjatyckich deserów i ciasteczek. Składniki: 100% sezam czarny. Produkcja: Chiny.
Sezam czarny Irigoma Kuro 200g DO SUSHI!
15,90 zł brutto
Sezam czarny (jap. Irigoma Kuro) ma wyraźniejszy od sezamu białego (jap. Irigoma Shiro) lekko słodki, orzechowy smak. Sezam jest bardzo bogaty w zdrowe wielonienasycone tłuszcze (48% zawartości), zawiera także duże ilości wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Sezamu używa się do dekorowania i przyprawiania sałatek, dań z ryb, drobiu, mięsa i makaronów. Jest składnikiem sosów i dresingów. Jak często stosowanym elementem dekoracyjnym i smakowym do sushi. Czarny sezam używa się także do wyrobu azjatyckich deserów i ciasteczek. Produkcja: Chiny.
Na stanie