Przejdź do treści
Brak na stanie!

Golden Curry MILD S&B 92g JAPOŃSKIE DANIE W 30MIN!

18,50  brutto

Oryginalna japońska kostka Golden Curry renomowanej firmy S&B, przeznaczona do ekspresowego przygotowania znakomitego japońskiego curry. Numer 1 na rynku japońskim! Wersja łagodna. 1 opakowanie starcza na spory garnek curry dla 5-6 osób.
Curry przywędrowało do Japonii w drugiej połowie 19 wieku wraz z Brytyjczykami (którzy przynieśli je z rządzonych przez siebie Indii). W latach 60-tych 20 wieku zyskało dużą popularność a obecnie traktowane jest jako jedno z japońskich dań narodowych. Firma S&B jest wiodącym producentem curry, a Golden Curry jest jednym z najpopularniejszych wśród japońskich gospodyń domowych. Produkcja: S&B Japonia.

Brak na stanie!

Oryginalna japońska kostka Golden Curry renomowanej firmy S&B, przeznaczona do ekspresowego przygotowania znakomitego japońskiego curry. Numer 1 na rynku japońskim! Wersja łagodna. 1 opakowanie starcza na spory garnek curry . Składniki: mąka pszenna, olej roślinny (olej palmowy, olej rzepakowy), cukier, sól, curry w proszku (kurkuma, kolendra, kmin, kozieradka, skórka pomarańczy, przyprawy), wzmacniacze smaku (glutaminian sodu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), barwnik (cukier palony), przyprawy (pieprz, czosnek, seler, gorczyca), kwas jabłkowy. Produkcja: S&B Japonia.

Curry przywędrowało do Japonii w drugiej połowie 19 wieku wraz z Brytyjczykami (którzy przynieśli je z rządzonych przez siebie Indii). W latach 60-tych 20 wieku zyskało dużą popularność a obecnie traktowane jest jako jedno z japońskich dań narodowych. Firma S&B jest wiodącym producentem curry, a Golden Curry jest jednym z najpopularniejszych wśród japońskich gospodyń domowych.

Przygotowanie:
1. Tniemy w kostkę 600g mięsa (kurczak, chuda wołowina, jagnięcina, wieprzowina, krewetki). Drobno siekamy dużą cebulę.
2. W woku lub na patelni rozgrzewamy olej lub masło, smażymy cebulę mieszając aż lekko się zarumieni (ok. 3 min). Na tym etapie możemy dodatkowo dodać marchew, selera naciowego, słodka paprykę etc.
3. Dodajemy 600ml wody (ok. 2,5 szklanki), zagotowujemy, dodajemy mięso, zmniejszamy gaz i gotujemy pod przykryciem 10 min (wołowinę gotujemy dłużej aż będzie miękka).
4. Rozkruszamy na kawałki kostkę Golden Curry, dodajemy do dania i mieszamy do rozpuszczenia. Gotujemy jeszcze 5 min cały czas mieszając. Danie gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.

Waga 0,13 kg
ORYGINALNE JAPOŃSKIE!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

BEZ KONSERWANTÓW!