Specjalna biała mąka kukurydziana do wyrobu tortilli. Gruba, przypominająca kaszkę mąka, specjalnie preparowana (gotowana fabrycznie), co umożliwia uzyskanie idealnego zagniatanego ciasta kukurydzianego. Z ciasta tego poza tortillą możemy zrobić: arepas (ciastka kukurydziane), empanadas (pierożki), hallacas (danie mięsne zawinięte w ciasto), hallaquitas, bollos pelones (kulki kukurydziane z mięsem), tamales, pupusas (nadziewana tortilla), gorditas (nadziewane ciasto kukurydziane), polenta, milho frito (smażone paluszki kukurydziane), nachos (smażona tortilla).
Mąka bez glutenu oraz środków konserwujących.
Sposób przygotowania: do 2,5 szklanki ciepłej wody dodajemy trochę soli i powoli wsypujemy 2 szklanki mąki P.A.N., następnie wyrabiamy rękami aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Skład: 100% mąka kukurydziana. Produkcja: Italia
UWAGA! Ze zwykłej mąki kukurydzianej dostępnej w polskich sklepach nie da się w ogóle uzyskać zwartego ciasta zagniatanego, ciasto rozchodzi się w rękach, kompletnie nie nadaje się na tortille!