Przejdź do treści

Ocet ryżowy czarny CHINKIANG (ZHENJIANG) 550ml NAJLEPSZY OCET!

16,50  brutto

Czarny ocet ryżowy CHINKIANG (ZHENJIANG) to najsmaczniejszy i najwyżej ceniony chiński ocet pochodzący z miasta Zhenjiang w prowincji Jiangsu. Jego smakowi mogą dorównać jedynie najwyższej jakości octy balsamiczne. Podstawą do jego produkcji jest ryż kleisty, który po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia, co nadaje mu niemal czarny kolor oraz bogaty lekko słodkawy i “dymny” smak…

Na stanie

Czarny ocet ryżowy CHINKIANG (ZHENJIANG) to najsmaczniejszy i najwyżej ceniony chiński ocet pochodzący z miasta Zhenjiang w prowincji Jiangsu (nazwa “Chinkiang”, którą najczęściej określa się ten ocet to po prostu stara transkrypcja nazwy miasta, którą obecnie zapisuje się “Zhenjiang”). Jego smakowi mogą dorównać jedynie najwyższej jakości octy balsamiczne. Podstawą do jego produkcji jest ryż kleisty, który po fermentacji podlega długiemu procesowi starzenia, co nadaje mu niemal czarny kolor oraz bogaty lekko słodkawy i “dymny” smak. Nie zawiera żadnych dodatków. Ocet CHINKIANG jest znakomity do sosów i marynat, możemy go także użyć jako ciekawy zamiennik octu balsamicznego. W Chinach czarnego octu ryżowego używa się go jako dodatku do gotowania jaj, dań duszonych, sosów, marynat, jako dip i dodatek do zup. Składniki: woda, ryż kleisty, otręby pszenne, cukier, sól. Produkcja: Chiny.

Waga 0,83 kg
UWAGA SZKŁO

100% NATURALNE SKŁADNIKI!

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!

SUPER CENA!

Może spodoba się również…