Sos słodko-kwaśny LEE KUM KEE 240g najwyższej jakości sos renomowanego producenta z Hongkongu. Sos umożliwia szybkie przygotowanie smacznego, zdrowego dania w sosie słodko-kwaśnym. Zawartość słoika wystarczy na 3 porcje dla 2-3 osób.
Składniki: woda, cukier, suszony syrop glukozowy, sok skoncentrowany z ananasa, koncentrat pomidorowy,
modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości (kwas octowy), sól, barwnik (ekstrakt z papryki, karoten), stabilizator(E415) Zawiera: soję, pszenicę. Produkcja: Chiny.
Przygotowanie potrawy:
Mięso 500g (np. kurczaka) tniemy w kostkę lub plasterki, wrzucamy na 20-30 minut do prostej marynaty (np. 2 łyżki sosu sojowego, 1 wyciśnięty ząbek czosnku). Tniemy w kostkę lub paski ulubione warzywa. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy kurczaka mieszając aż zmieni kolor, wyjmujemy z woka na talerz. Znów rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy warzywa, smażymy mieszając 2-3 min. Dodajemy kurczaka i 1/2 słoiczka sosu, mieszamy, jeszcze chwilę podgrzewamy i gotowe. Podajemy z ryżem jaśminowym. Porcja dla 2-3 osób.