Choć pochodzą z dalekiej Azji, świetnie zadomowiły się w Polsce, stając się przysmakiem dla tysięcy fanów dalekowschodnich potraw. Suszone grzyby MUN (paski) bezwzględnie powinny znaleźć się w kuchni każdego miłośnika orientalnych aromatów, bo mogą być wykorzystane do zup, sałatek oraz przede wszystkim dań obiadowych. Oferujemy suszone grzyby MUN pocięte w wygodne paski, czyli w formie polecanej w wielu, chińskich przepisach. Opakowanie zawiera 50 g produktu.
Grzyby MUN w kuchni
Suszone grzyby MUN nie posiadają wyrazistego smaku, ale wcale nie muszą, bo ich prawdziwy potencjał został ukryty w unikatowej konsystencji. Nawet po ugotowaniu lub podgrzaniu zachowują przyjemną dla podniebienia elastyczność. Właśnie ta chrupkość stanowi idealnie uzupełnienie dla dań podawanych zarówno w ciepłej, jak i zimnej formie. Dzięki suszonym grzybom MUN zaskoczysz znajomych, serwując im popularne jedzenie w nowej odsłonie. Wystarczy wrzucić produkt do wody, gotować przez kilka minut, a następnie dodać do wybranej potrawy. Warto wiedzieć także, że paski suszonych grzybów MUN zawierają liczne minerały oraz składniki odżywcze.
Skład: grzyby Mun suszone paski. Produkcja: Chiny.