Ocena ze starego portalu: 4,60 / 15 ocen
Ten przepis powinien pojawić się tutaj dawno temu, ponieważ jest bazą dla prawie wszystkich zup chińskich i dodatkiem dla wielu chińskich potraw (oczywiście w wersji ekspresowej możemy go zastąpić bulionem z proszku). Dodatek anyżu jest opcjonalny według uznania ponieważ daje rosołowi wyraźny anyżkowy smak, który niektórym może nie odpowiadać, a poza tym "anyżowy" rosół jako baza do zup i innych potraw może zbyt mocno wpływać na smak dania. Rosół można podawać samodzielnie np. z makaronem pszennym lub sojowym.
Ten przepis powinien pojawić się tutaj dawno temu, ponieważ jest bazą dla prawie wszystkich zup chińskich i dodatkiem dla wielu chińskich potraw (oczywiście w wersji ekspresowej możemy go zastąpić bulionem z proszku). Dodatek anyżu jest opcjonalny według uznania ponieważ daje rosołowi wyraźny anyżkowy smak, który niektórym może nie odpowiadać, a poza tym "anyżowy" rosół jako baza do zup i innych potraw może zbyt mocno wpływać na smak dania. Rosół można podawać samodzielnie np. z makaronem pszennym lub sojowym.
Ingredients
Dodatek:
|
Instructions
- Po godzinie dodajemy pozostałe składniki i gotujemy pod przykryciem 3 godziny. Po ugotowaniu odcedzamy rosół przez sitko. Rosół możemy wykorzystać jako samodzielną zupę np. z makaronem jajecznym albo sojowym lub jako baza do zup i dodatek do potraw. Rosół możemy też wykonać na zapas w dużej ilości i pozamrażać w słoikach.
Share this Recipe
|
|
|
|