Ocena ze starego portalu: 4,75 / 8 ocen
Makaron ze smażoną piersią kaczki i bakłażanem to bardzo smaczne i pożywne chińskie danie z makaronu, kaczki i bakłażana. Może stanowić samodzielny posiłek lub być składnikiem kilkudaniowego posiłku chińskiego. Kaczkę należy smażyć powoli, skórką do dołu aby wytopić z niej jak najwięcej tłuszczu i aby skórka stała się chrupiąca.
Makaron ze smażoną piersią kaczki i bakłażanem to bardzo smaczne i pożywne chińskie danie z makaronu, kaczki i bakłażana. Może stanowić samodzielny posiłek lub być składnikiem kilkudaniowego posiłku chińskiego. Kaczkę należy smażyć powoli, skórką do dołu aby wytopić z niej jak najwięcej tłuszczu i aby skórka stała się chrupiąca.
Ingredients
Marynata do mięsa:
|
Instructions
- Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu i odcedzić.
- Wyjąć mięso z patelni i pokroić je w plasterki a następnie w słupki (pierś może być w środku lekko niedopieczona ale to nie szkodzi bo będziemy jeszcze smażyć całość przez kilka minut).
- Dolać marynatę i zagęścić wodą wymieszaną z mąką. Dołożyć pokrojone mięso i ugotowany wcześniej makaron, wymieszać.
Share this Recipe
|
|
|
|