Przejdź do treści

Kurczak w sosie hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak w sosie hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,21 / 14 ocen
Danie błyskawiczne, bardzo łatwe w przygotowaniu.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 15 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Prep Time 15 minut
Passive Time 20 minut
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.
  2. Wymieszać składniki marynaty, dodać do kurczaka i odstawić na 20 min.
  3. Wymieszać składniki sosu, odstawić.
  4. Mocno rozgrzać olej, włożyć kurczaka i smażyć mieszając na dużym ogniu aż zmieni kolor.
  5. Wyjąć kurczaka na talerz a do woka wrzucić cebulkę i chwilę podsmażyć
  6. Włożyć ponownie kurczaka i zamieszać.
  7. Wlać sos i mieszać aż zgęstnieje. Dusić jeszcze potrawę przez 1 min od czasu do czasu mieszając. Podawać z ryżem jaśminowym.
Share this Recipe