Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g piersi kurczaka
- 1 szt. mango
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 ząbek czosnku posiekany
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1-2 szt. papryczki chili suszonej bez pestek, posiekanej
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki mąka kukurydziana wymieszanej z odrobiną wody
- 2-3 łyżki oleju do smażenia
Mieszanka przypraw:
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyzeczki ziaren kolendry
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
Do przybrania:
- sezam biały uprażony na suchej patelni
- świeża kolendra
Dodatki
- 1 szklanka ryżu basmati ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Mieszanka przypraw:
Do przybrania:
Dodatki
|
Instructions
- Przyprawy umieścić w moździerzu i rozgnieść na proszek.
- Rozgrzać olej w woku, wrzucić czosnek i imbir.
- Po minucie dodać pokrojone mięso. Smażyć mieszając przez 3-4 minuty aż pierś kurczaka zblednie. Dołożyć pokrojoną czerwoną paprykę, ostrą papryczkę chili i smażyć następne 4 minuty.
- Zagęścić sos mąką kukurydzianą (opcjonalnie). Zagotować.
Share this Recipe